RAMCHAT zrušil KrutoFest 2020, ale v nedeľu zverejní svoju novú pieseň Matka ZEM

Kapela Ramchat bola vonkajšími okolnosťami donútená zrušiť druhý ročník festivalu KrutoFest 2020, ktorý sa mal uskutočniť 6. júna 2020 v Martine.
Avšak s prácami na novom albume neustala a práve dokončuje mastering chystaného materiálu, ktorý plánuje vydať na jeseň tohto roka. Jednou z lastovičiek albumu bude aj pieseň Matka ZEM, ktorú skupina zverejní v nedeľu, 19. 4., na svojom YouTube kanále.

„Text piesne som napísal začiatkom zimy 2019 a pojednáva o tom, ako nezodpovedne sa správame k našej matke, hosťujúcej Zemi. Korona neprišla len tak, veľa nás prišla naučiť a celosvetová stopka pre ľudstvo je aj o tom, aby sme si uvedomili náš devastujúci prístup k zvieratám, hmyzu, včelstvu, rabovaniu drevín a lesov, výroby nových a nových chemikálií, ktoré lejeme do žíl našej milovanej planéty, obrovskej produkcii plastov, z ktorých odpadkov je už v Atlantickom oceáne ostrov veľkosti polovičky Francie… Extrémny konzum, premrštená chemizácia a prehnaná industralizácia zanecháva za nami spúšť pre naše deti. Náš nový videoklip k tejto téme zverejníme v nedeľu, buďte na príjme, ale hlavne sa všetci zamyslime a zmeňme naše konanie,“ vyjadril sa Hirax, líder pagan metalového Ramchat.
Minútový trialer k piesni si môžete pozrieť už dnes na YouTube kanály Ramchat:


Tlačová správa Ramchat

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj