V Košiciach si zahrá jedna z najpopulárnejšich maďarských kapiel – Tankcsapda

TANKCSAPDA PRÍDEDO KOŠÍC V PIATOK TRINÁSTEHO!
Ani celosvetová panika okolo koronavírusu neodradila maďarských rockových veteránov Tankcsapda od toho, aby vyrazili na svoje veľké európske turné. Trojica Fej, Laci a Sidi si po koncertoch v Grazi a Viedni zahrajú v Collosseu a odtiaľ budú pokračovať v šnúre po Rakúsku, Nemecku, Dánsku, Švajčiarsku, Veľkej Británii, Čechách a ďalších európskych štátoch.
Na turné predstavia najnovší album
Skupina Tankcsapda vznikla v Debrecíne ešte v roku 1989. Známou sa stala vďaka svojmu tretiemu albumu A legjobb Méreg, ktorý vyšiel v roku 1992. V 90-tych rokoch bola kapela už pekne rozbehnutá. Mala množstvo koncertov, zahrala si aj pred Motörheadom a jej popularita naberala poriadne na obrátkach. Nasledoval koncert za koncertom vo vypredaných halách a jeden album za druhým. Za tridsať rokov svojej existencie ich vydala vyše dvadsať. Ten najnovší, desaťpesničkový Liliput Hollywood vyšiel k pri príležitosti ich tridsiatych narodenín len pred niekoľkými mesiacmi, v októbri 2019. Po rôznych personálnych zmenách funguje Tankcsapda v súčasnosti v zostave Lukács László (spev a basa), Sidlovics Gábor (gitara) a Fejes Tamás (bicie).
Nezľakli sa vírusu, ani magického dátumu
Poverčiví ľudia očakávajú, že im piatok trinásteho prinesie smolu. Fanúšikovia ale na rozdiel od nich 13. marca 2020 očakávajú v košickom Collosseu poriadny balík skvelej muziky skupiny Tankcsapda a jej predkapely Southern Comfort z Veľkých Kapušian.

FB Event: https://www.facebook.com/events/514640202598308/

TANKCSAPDA:

Southern Comfort



Text: Natália Novotná

Avatar photo

Autor: Mrtvolka

Zdieľaj